Home design DIY Kids Weddings Fashion and Style
 
RSS
Follow on Twitter

Clean House Design that Maximize Natural Light

Sat, Oct 24, 2009 | Small home designs | By Mike
 
Advertisement

This clean urban house is located on a narrow thirty-five foot lot in Seattle, Washington. Main materials which was used during the construction are cedar and fiber cement panels. It’s designed to maximize access to natural light and views yet maintain privacy. Because of the small site it has three floors and a terrace on the roof. Public living areas are located on the ground floor, private bedrooms on the second floor and a shared office on the third one. The floor plan is linear so all floors have very efficient layout. The south facade of the house features large expanses of glass and is protected by a cedar sun screen. [Vandeventer + Carlander Architects]

, , , , , ,

Post a Comment

Old Comments

  1. terrence Says:

    u said it is a Maximize Natural Light house but turned on the light~???

1 Trackbacks For This Post

  1. The Bloggery of Sean Berger. (@bergrbergr) » Blog Archive » A Moment in Interior Design Says:

    [...] bedroom. The long hallway seems to be the metaphor for privacy instead of a door. Interesting, eh? See more photos of this home. Be sure to view the other homes on this blog in “related posts” at the bottom of the [...]