Clean & Minimalist Openhouse on Hollywood Hills

openhouse hollowood
Clean Minimalistic Openhouse
Clean Minimalistic Openhouse

The Openhouse was designed by XTEN Architecture. It is embedded into a narrow and sharply sloping lot in the Hollywood Hills. The house looks both integrated into the landscape and open to the city below. Retaining walls are configured to extend the first level living area into the landscape and to create garden terraces on the second level. The front, side and rear facades of the house slide away, opening the interiors to gardens, views and the hillside landscape.

Glass, in various renditions, is the primary wall enclosure material. There are forty-four sliding glass panels designed to disappear into hidden pockets and allow for uninterrupted views and access to exterior terraces and gardens. There are also fixed glass walls, mirror glass walls, and light gray mirror glass panels which lend lightness to the interior spaces.

The glass walls are visually counter weighted by sculptural, solid elements in the house rendered in stone, dark stained oak and plaster. The use of quartz flooring throughout the house, decks and terraces continues the indoor-outdoor materiality. Building finishes are few in number but applied in a multiplicity of ways throughout the project, furthering the experience of continuous open space from interior to exterior. With all the glass walls completely open the house becomes a platform, open to hillside gardens and cinematic views over Los Angeles.

Openhouse Side view
Openhouse Side view

Openhouse View
Openhouse View
Openhouse Interior
Openhouse Interior

Openhouse furniture
Openhouse furniture

openhouse hollywood hills
Openhouse View

Openhouse View

Openhouse Interior

Openhouse Interior

openhouse
openhouse pool
openhouse furniture

Openhouse furniture

Clean Minimalistic Openhouse

Clean Minimalistic Openhouse

Openhouse Side view

Openhouse Side view

What do you think? Leave a comment!