Home design DIY Kids Weddings Fashion and Style
 
RSS
Follow on Twitter

House With 1600 SF Addition And Glass Gasket Between Them

Thu, Nov 19, 2009 | Modern home designs | By Mike
 
Advertisement

Belyea Faigin residence is located between Ballard and Phinney Ridge. The house is a home for an artist Gary Faigin, his wife and their two children. Originally it had been an 1936 year’s building that was accompanied by a new three story, 1600 square feet addition. The lowest level is Gary’s studio, the middle level is the living/dining room and the top floor is a new master suite. The original structure is connected to the addition by the glassy gasket. The original beveled siding slides from outside to inside marking the transition between old and new. The new portion is emphatically modern in its use of materials, structure and detail but the gable roof and areas of wood siding make it sympathetic to the character of the old house. The design concept allowed to use simple forms, aluminum windows, vivid paint colors and sleek but modest finishes. The addition has allowwed the family to work, entertain and live in one place. [Johnston Architects]

, , , ,

Post a Comment

Old Comments

  1. hZ! Says:

    Despite egg-slicer balustrades, million spotlights and black metal joinery, this is really beautiful. People not afraid of colour; wonderful! Here, serenity arises out of the harmony of an honest house rather than sensory deprivation.

3 Trackbacks For This Post

  1. Belyea Faigin Residence | Home decorating trends Says:

    [...] structure and the addition is expressed in the glassy gasket between the two buildings. via digsdigs #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: [...]

  2. Small House Plan Inspiration for Single Family House / Belyea Faigin Residence - HomeHouseDesign.Com Says:

    [...] for? Belyea Faigin residence, inspiration for small house plan and design [Johnston Architects], [via]. Sponsored [...]

  3. Paint & Light: Stunning Artists’ Home by Johnston Architects | Calfinder Remodeling Blog Says:

    [...] more space in their Seattle home. They hired award-winning Johnston Architects to make it happen. By way of a glass enclosure, the design team connected the old space out back to the modern three-level addition up front. [...]