125-Year-Old Duplex With Modern Interiors

Named ‘the Lejeune Residence’, architecture open form has revitalized a once neglected duplex building in Montréal into a single-family home with flexible interiors and an exterior garden. The open-plan spaces have been organized to provide a subtle distinction between inside and outside. During the summer, the living room furniture is moved outside to the terrace,... 
MORE PICTURES

Mid-Century Modern Home With Open-Plan Spaces

This family home called the Counterpoint House in Toronto by local firm Paul Raff Studio includes two storeys and a finished basement, along with a detached garage. On the exterior, the house is clad in flamed basalt stone, with a structural system made of structurally insulated panels, large windows on all levels enable natural light... 
MORE PICTURES

Naremburn House That Shifts Volumes And Geometries

Naremburn House was designed by Bijl Architecture in Sydney, Australia. To accommodate the design, they utilized shifting volumes and geometries to result in a variety of irregularities. The clients wanted a light-filled interior, completely unique rooms (no square ones), and a place to “live long”. With the site’s irregular landscape, they incorporated subtle level changes... 
MORE PICTURES

Ultra-Minimalist And Highly Efficient French House

This home in Vincennes was renovated by Atelier Zundel Cristea. The primary goal was to conceive of a beautiful structure with quality spaces in which people feel good. So the designers made all the high-efficient elements are almost invisible, yet perceptible. The heating is geothermal, with the installation of a heat pump. Interior comfort is... 
MORE PICTURES

Unique Cotesbach Road Residence On Multiple Levels

Original and captivating, the Cotesbach Road residence was remodeled to serve the needs of a young family of three. Scenario Architecture reorganized the layout of this Edwardian home in London, turning it into an engaging modern retreat. By opening the internal structure while maintaining the function of the previously separated areas, the house instantly feels... 
MORE PICTURES