Modern Apartment In A 1930s Bauhaus Building

This modern apartment is renovated in a 1930s Bauhaus building and it got a chic modern look and was filled with light

This modern apartment is renovated in a 1930s Bauhaus building and it got a chic modern look and was filled with light

This Tel Aviv apartment located in a 1930’s Bauhaus building was renovated by a whole group of architects: Amir Navon, Chen Navon, Lital Ophir and Ilana Bronfen. The 97 square meter apartment is located in the heart of the city with beautiful city views that can be observed from a large balcony.

Previous renovations left the apartment feeling dark and closed off, and with no real style. That was replaced with a mostly white, grey, and black color palette that was paired with moments of blue, green, and copper. They opened the apartment up and created a large communal living space that runs parallel to the balcony. With four access points to the outdoor space, daylight floods the interior now.

It was important to the designers to keep the classic details of the building’s past while creating a modern look. Using carefully selected materials, like Carrara marble, safety-wired glass, steel, and herringbone wood floors, they give nod to its classic charm.

A large green cube was designed for the kitchen to provide storage and it was placed as a freestanding unit to give the space a feeling of openness. The kitchen’s two-way island rests in the center, as does the dining room table and living room sofa, creating walkways between each to reach the balcony or bedrooms. The shared kids’ room can accommodate two children with its built-in bed.

The living room features a blue sofa, a suspended TV, the doors are made of frosted glass, which doesn't make space dividing so harsh and still separates them

The living room features a blue sofa, a suspended TV, the doors are made of frosted glass, which doesn't make space dividing so harsh and still separates them

A whitewashed brick wall adds texture, there are open shelves and a comfy armchair with a footrest

A whitewashed brick wall adds texture, there are open shelves and a comfy armchair with a footrest

The pendant lamps are very eye-catching and the dining space is located right behind the sofa

The pendant lamps are very eye-catching and the dining space is located right behind the sofa

There's a large green cube for storage and a large kitchen island with lots of space for cooking

There's a large green cube for storage and a large kitchen island with lots of space for cooking

The countertop is done of marble and there's a very eye-catching artwork to make the space look bold and chic

The countertop is done of marble and there's a very eye-catching artwork to make the space look bold and chic

Behind the green cube there's a playing space for kids with a long storage unit with toys

Behind the green cube there's a playing space for kids with a long storage unit with toys

Two kids can sleep here, in this built-in bed, so the child can invite guests

Two kids can sleep here, in this built-in bed, so the child can invite guests

There's not much space in the kid's room but a lot of storage space

There's not much space in the kid's room but a lot of storage space

The master bedroom features a shower space integrated right into the room

The master bedroom features a shower space integrated right into the room

A geometric headboard wall and different lights for each side make the space cooler

A geometric headboard wall and different lights for each side make the space cooler

There's a bathroom with a large free-standing bathtub and a hanging shelf unit for storage

There's a bathroom with a large free-standing bathtub and a hanging shelf unit for storage

Source: design-milk