Inviting And Welcoming Seven-Storey Townhouse

The living room on the third floor looks very welcoming with colorful touches and a stone fireplace

The living room on the third floor looks very welcoming with colorful touches and a stone fireplace

Today we are sharing a seven-storey residence from London, it has a total surface of 325 square meters and was renovated by LLI Design.

The owners wanted a complete transformation of the house. They requested a contemporary style with a colorful and practical character. It was particularly important to avoid making the spaces feel cold and impersonal. The owners had a large collection of vintage posters which can now be seen in various areas of the house.

Several spatial layouts have been modified to give the house a more natural flow and to improve the relationship between different spaces as well as between floors. The new ground floor houses a home office which can also serve as a guest room or study. It has a really cool accent wall with write-in wipe-off wallpaper. Also on the ground floor there’s this clever shoe storage nook which makes great use of the space under the stairs. The first floor contains a new kitchen with a dining area with an access to a terrace and a garden.

The fourth floor houses two bedroom with en-suites. They were designed for the kids and they have a bunch of cool features such as cozy nooks and hiding spaces inside the furniture, brightly-colored accent furniture and stylish decorative elements. The master suite occupies the entire fifth floor. It’s been reorganized and now has a smaller sleeping area in favor of a dressing room extension which has been added in the continuation of the en-suite bathroom. Get more pics of this cool home below!

The appliances are built-in and the backsplash is marble

The appliances are built-in and the backsplash is marble

Colorful vintage posters that belong to the owners were used throughout the house including this dining zone

Colorful vintage posters that belong to the owners were used throughout the house including this dining zone

Fireplaces, working and non-working ones, make nooks of this home cozier

Fireplaces, working and non-working ones, make nooks of this home cozier

Bedrooms on the fourth floor were designed for kids and have a lot of fun solutions

Bedrooms on the fourth floor were designed for kids and have a lot of fun solutions

A built-in reading nook - yes, please

A built-in reading nook - yes, please

The master suite has been restructured to include a dressing room extension adjacent to the bathroom

The master suite has been restructured to include a dressing room extension adjacent to the bathroom

The master suite’s bathroom features a double sink vanity with matching wall mirrors and spotlights on the ceiling

The master suite’s bathroom features a double sink vanity with matching wall mirrors and spotlights on the ceiling

The new utility room is situated on the second floor and is very space-efficient, featuring lots of storage in a small space

The new utility room is situated on the second floor and is very space-efficient, featuring lots of storage in a small space

Source: homedit