House at Jilliby – Open to Nature Design by Fergus Scott Architects

Open To Nature House At Jilliby

House at Jilliby is a private residence of the USA family in Australia where their children and friends overseas often stays. The site is an open field on a valley floor surrounded by wooded hillsides. The house was designed in very open fashion so the owners may experience qualities of the landscape while maintaining a sense of protection. The linear planed building is open freely to the north. It also allows the inhabitants to move to spaces deeper within the protection of the tree canopy as the season dictates. The building comprises a series of precast column pairs of identical plan that support a suspended floor and roof frame. Even being so open the house primary heating is a slow wood-burning fireplace. [Fergus Scott Architects]

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby

Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby
Open To Nature House At Jilliby

What do you think? Leave a comment!