Eclectic Brooklyn Loft With Plywood Cabinetry

Eclectic Brooklyn Loft With Plywood Cabinetry
New York studio Dean Works has reorganized a former studio apartment in Brooklyn around a multi-functional plywood volume that forms arches, walls and cabinets. Architect Brandon Dean designed Brooklyn Loft for a young couple from Portland, Oregon that moved to the New York City, bringing with them two large dogs and a house full of... 
MORE PICTURES

Minimalist Slender House With Narrow Proportions

Minimalist Slender House With Narrow Proportions
Slender House by Japanese studio FORM/Kouichi Kimura Architects featured a very narrow and deep lot, located within a densely built suburban area. In response, Kimura’s minimalist design strikes a balance between functionality, spaciousness, natural light and privacy to create a modern home for a family of three. The solid exterior is punctured by a tall... 
MORE PICTURES

1900s Farm House Transformed Into A Contemporary Home

1900s Farm House Transformed Into A Contemporary Home
W Design Architecture Studio renovated an early 1900s farm house initially designed in the Cape Dutch architectural style into a contemporary residence. Located in an old eastern suburb of Pretoria, South Africa, the house combines the inside and the outside, the historic and the modern, and open and closed spaces. The architects’ idea for the... 
MORE PICTURES

Contemporary Concrete House On A Steep Slope

Contemporary Concrete House On A Steep Slope
The LLF House was designed by studio Obra Arquitetos and is this absolutely charming structure located in São José dos Campos, Brazil. A major determining factor for the design and distribution of the spaces was the fact that the site has a very steep slope. Also, the house is quite small compared to the overall... 
MORE PICTURES

Organic Futuristic House With An Artifical Landscape

Organic Futuristic House With An Artifical Landscape
House In The Landscape by Russian firm Niko Architect is an organic, futuristic residence integrated into an artificial landscape on a village outside Moscow. Taking into account the limitations of visual contact with the external surroundings, the project sees the construction of a private zone with a landscape, formed terrace, and adjacent body of water.... 
MORE PICTURES

Renovated 1960s Home With An Airy Color Palette

Renovated 1960s Home With An Airy Color Palette
This home called Mercer Modern, takes its name from its location – Mercer Island, a land mass in a freshwater lake just west of Seattle. It used to be a 50-year-old dwelling in Washington that has been renovated by US firm Wittman Estes Architecture + Landscape. Nestled into a hillside, the two-storey house is afforded... 
MORE PICTURES

Minimalist Family Home With Wheelchair Access

Minimalist Family Home With Wheelchair Access
A traditional Bosnian ‘family house,’ located in an unplanned neighborhood in Sarajevo, has its ground floor renovated and extension added to accommodate a man in a wheelchair and his wife. Designed by Projekt V Arhitektura, the Half House takes a step away from typical projects in the area as it’s situated in between a detached... 
MORE PICTURES

Minimalist House In The Trees That Defies Gravity

Minimalist House In The Trees That Defies Gravity
Located in a Costa Esmeralda neighborhood by the sea, about four hours outside of Buenos Aires City in Argentina, this holiday home, designed by Luciano Kruk, appears to defy gravity. A House in the Trees hovers amidst a collection of pines, almost blending into the natural landscape. With a desire to reduce maintenance costs, the... 
MORE PICTURES

1892 Historic Cottage Renovated Keeping Its Charm

1892 Historic Cottage Renovated Keeping Its Charm
This historic little house in Leiper’s Fork was decorated by Holly Williams and is called Sweeney Cottage. The style of the dwelling embodies a modern-day chic simplicity. Built in 1892 for the Carl Sweeney family, these walls and rooms are brimming with stories. Happiness and tragedy, laughter and tears; generations who loved and lost there.... 
MORE PICTURES

Spectacular Cape Town Retreat With A Large Rock

Spectacular Cape Town Retreat With A Large Rock
In a small beachfront community located in Llandudno, Cape Town stands proudly an amazing residential home that’s been very recently renovated by studios Bomax Architects and OKHA. The project was entitled La Belle Vue, emphasizing one of the best qualities that this retreat has: exposure to spectacular views. This was both a renovation and extension... 
MORE PICTURES