Refined Contemporary House For An Extended Family

This ultra modern residence is built for an extended family and faces the old home on the same plot

This ultra-modern residence is built for an extended family and faces the old home on the same plot

If you are a sucker for contemporary and minimalist spaces with an airy feel, you gonna love this home!

The new house for an extended family designed by Bangkok-based studio Anonym is located on the same property as the owner’s old home. The two residences stand in a parallel orientation and are separated by a swimming pool, which exists as a part of the original residential program. Black aluminum panels wrap the exterior wall to maximize the privacy while natural light and wind are still allowed to make their presence within the house. Wood, metal, and concrete contrast each other in the design of the new home creating a modern sculptural structure blending with the natural environment.

The communal area in the center of the lot, where the pool lies, connects and, at the same time, contributes to the visual divide between the two residences. It lessons the congestion of the program and allows for the family members to see and interact with each other. Surrounded by the lush green of the trees and garden, Anonym’s house embraces the succulence from all directions except for the west-facing wall. The allocation of restrooms and storage rooms that help to filter the afternoon heat and intentional. Exposed concrete was brought in to reflect the owner’s taste and preference for sleekness and simplicity.

The inner decor is minimalist yet luxurious, the spaces are perfectly balanced and look very zen-like. The use of materials ties outdoors and indoors, and the spaces feel airy thanks to extensive glazing. Though many minimalist spaces tend to look not cozy and too cold, this home is none of that kind.  Enjoy the pics!

Wood, metal and concrete were used both indoors and outdoors to give the residence a luxurious modern feel

Wood, metal and concrete were used both indoors and outdoors to give the residence a luxurious modern feel

The living room is done with contemporary wooden furniture and a large L-shaped sofa that welcomes

The living room is done with contemporary wooden furniture and a large L-shaped sofa that welcomes

The kitchen and dining space are united into one open layout with the living space and cna be opened to the pool

The kitchen and dining space are united into one open layout with the living space and cna be opened to the pool

The upper space features amazing views through glazed walls and some storage spaces

The upper space features amazing views through glazed walls and some storage spaces

Extensive glazing opens the house to the garden and pool, which are still wrapped with a concrete fence to keep the privacy

Extensive glazing opens the house to the garden and pool, which are still wrapped with a concrete fence to keep the privacy

Black aluminum screens cover the whole house to keep privacy, especially from the street

Black aluminum screens cover the whole house to keep privacy, especially from the street

Source: designboom