Welcoming Ishibe House Resembling A Warehouse

Ishibe House was inspired by warehouses, it's a stylish mix of modern and industrial styles

Ishibe House was inspired by warehouses, it's a stylish mix of modern and industrial styles

The owner of this house wanted to live in a house just like a renovated warehouse. The ALTS Design Office decided to build a new house like a renovated warehouse pursuing diversified and productive open spaces.

The ground sits between old residential area and new land for sale in lots. And it’s an area enclosed by residential roads. The architects made a building like an existing warehouse at first, and designed it carefully as if the client renovated it. The ALTS Design Office could take account the durability and the environmental burden because of new construction. In addition to that, we could add temporal complexity as if it were an existing building.

They made a white-cube inside the building and put rooms needed privacy inside the cube. In doing so, the architects valued the connection of the inside and the outside. There was built a split level house, and dare to make non-exclusive rooms on floor planning. The designers created open spaces so that the client can arrange them to suit the lifestyle.

As for decor and furniture, it’s simple, modern and industrial, you can see lots of natural wood, metal, leather and concrete, and some just accessories, which are very durable. The designers also used reclaimed wood to save on the budget and create that warehouse look. The shades of warm wood are dominating over the interiors, there’s much blackened metal and some brown and white touches – everything looks natural and welcoming,

The kitchen and dining spaces are united with the entryway, there's a metal functional space, a wood and black metal dining set and some open shelving

The kitchen and dining spaces are united with the entryway, there's a metal functional space, a wood and black metal dining set and some open shelving

The cooking zone is in the corner in white, and there's a whole wall taken by open shelving, which doubles as a workspace

The cooking zone is in the corner in white, and there's a whole wall taken by open shelving, which doubles as a workspace

This level is opened to outdoors with a foldable glazed wall and the hanging bulbs are accentuate the space

This level is opened to outdoors with a foldable glazed wall and the hanging bulbs are accentuate the space

The house has several levels, and there's a ladder of wood and blackened steel that leads upstairs

The house has several levels, and there's a ladder of wood and blackened steel that leads upstairs

There's a brown leather sofa opposite the shelving unit, the window here isn't big

There's a brown leather sofa opposite the shelving unit, the window here isn't big

Upstairs the space is widely clad with reclaimed wood, and usual wood covers the floors, ceilings and walls

Upstairs the space is widely clad with reclaimed wood, and usual wood covers the floors, ceilings and walls

There's a just sofa, an ottoman and another split level

There's a just sofa, an ottoman and another split level

You can see a small workspace in the corner of the house and wood beams on the ceilings

You can see a small workspace in the corner of the house and wood beams on the ceilings

Source: architonic