Mountain Retreat Heavily Rendered Stone by Fearon Hay Architects

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

The mountain retreat is a small structure which is situated high above the ground and facing shores of Lake Wakatipu in New Zealand. Its design is inspired by beautiful landscape views around. Floor-to-ceiling insulated windows in steel frames and roof terrace are things that enhance the ability to see picture-like mountains. The exterior of the building uses the heavily rendered stone to express a cubic form and integrate it into surround landscape.

A main sleeping space opens over the living space and is serviced by a centrally located bathroom. Heating set within the insulated floor slab provides additional comfort when required in the extremes of winter. The house gets the filtered water from a nearby mountain stream. Bottled gas is one of the main energy sources, although there is also electrical power provided. [Fearon Hay Architects]

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone
Mountain Retreat Heavily Rendered Stone

What do you think? Leave a comment!