Minimalist Horizontal Home With Gorgeous Views

This amazing residence in Canada enjoys gorgeous views and features horizontal geometry with plenty of terraces

This amazing residence in Canada enjoys gorgeous views and features horizontal geometry with plenty of terraces

The Vallée du Parc Residence is a reinterpretation of the works of Frank Lloyd Wright. Through its original geometry, textural richness, and spatial connection with its surroundings, the Vallée du Parc Residence initiates an architectural conversation within a delicate natural environment.

From a distance, the eye is attracted by the complex angular roof that establishes a geometrical reciprocity with the surrounding hills. A series of terraces surround the house and bring it closer to nature. Covered with dark-tinted, rough wood planks of various depths, the exterior walls were designed to offer a dynamic and unique texture defined by the ever-changing natural light throughout the day and the seasons.

The perceived horizontality of the house is created by the extensive program – six bedrooms, two family rooms, four bathrooms, and three garage spaces – mainly located on one single ground floor. The openings also invite plenty of natural light inside. All of the interiors are minimalist, so that attention can focus on the magic outdoors. They are characterized by plenty of natural light, amazing views, simple furniture and a light color palette with many natural materials. The terraces are furnished with modern comfortable pieces, these are outdoor living and dining rooms, there’s stylish minimalist landscaping and tiled parking lots. Enjoy the cool pics of this home below!

Many walls of the house are glazed, they feature amazing views and lots of natural light coming inside

Many walls of the house are glazed, they feature amazing views and lots of natural light coming inside

There are many outdoor spaces with opened terraces and stylish minimalist landscaping

There are many outdoor spaces with opened terraces and stylish minimalist landscaping

The main space of the house is an open layout with a living room, kitchen and dining space done in minimalist style

The main space of the house is an open layout with a living room, kitchen and dining space done in minimalist style

The spaces of the house enjoy much natural light and amazing views plus entrances to the multiple terraces

The spaces of the house enjoy much natural light and amazing views plus entrances to the multiple terraces

The color palette is natural and light, the decor is mostly about neutrals but a bit of drama is added with dark shades

The color palette is natural and light, the decor is mostly about neutrals but a bit of drama is added with dark shades

The dining space is done with simple minimalist furniture and a cool views of the terrace and nature around

The dining space is done with simple minimalist furniture and a cool views of the terrace and nature around

The kitchen is done with dark wooden cabinets and white tabletops, there's a small backsplash and a large window to catch the views

The kitchen is done with dark wooden cabinets and white tabletops, there's a small backsplash and a large window to catch the views

The storage is hidden inside various closed units in dark wood, which makes the spaces decluttered

The storage is hidden inside various closed units in dark wood, which makes the spaces decluttered

The outdoor spaces are done with laconic landscaping and gravel, there are tiled parking lots

The outdoor spaces are done with laconic landscaping and gravel, there are tiled parking lots

Source: freshome