Forest Blackened Wood Cabin For A Car-Lover

Forest Blackened Wood Cabin For A Car-Lover
American firm Studio MM Architect has created a modern holiday dwelling for a forested site in upstate New York, which features a giant front door and a garage for its car-lover owner. The two-storey black home called Tinkerbox was envisioned as a getaway for a car enthusiast. The upper level contains the main living zones,... 
MORE PICTURES
Published on:

Prefab Lake Cottage With Unfinished Wooden Walls

Prefab Lake Cottage With Unfinished Wooden Walls
This prefab cottage by Kariouk Associates is situated on a private lake in a remote part of Ladysmith, Quebec, Canada. Almost all the interior walls are left unfinished, allowing them to age naturally, the floors however have been clear sealed for extra durability. The walls have either been whitewashed or tiled, as has the floor.... 
MORE PICTURES
Published on:

Chalet Forestier Open To The Surrounding Nature

Chalet Forestier Open To The Surrounding Nature
The client’s requirements for a secondary residence in the Eastern townships of Quebec were modest; an easy-to-maintain residence with spaces largely open to the surrounding nature. A large volume composed of three programmatic subspaces – parent/living, loggia and children – requires its residents to step outside in spite of the harsh winter climate in order... 
MORE PICTURES
Published on:

Modern And Stylish Forest Sanctuary Near Lake Tahoe

Modern And Stylish Forest Sanctuary Near Lake Tahoe
There’s a lot of outdoor space, which helps tie this family home near Lake Tahoe, its design was all about fitting it into the environment. The entrance introduces the home’s main materials: steel, glass, wood, and concrete. The central vision was threefold: interiors that would bring the family joy, support their daily activities, and provide... 
MORE PICTURES
Published on:

Colorful Forest Cabin Redesign On A Modest Budget

Colorful Forest Cabin Redesign On A Modest Budget
What started out as an old, un-heated and uninteresting cabin was transformed into a vibrant year-round retreat that we’d never want to leave! The redesign and revival by Reader & Swartz Architects infused this slope-side forest home with a bright blue facade and interiors that marry modern white and natural, punctuated by pops of bright... 
MORE PICTURES
Published on: