Small Functional Apartment With Built-in Furniture

Small Functional Apartment With Built-in Furniture
This Parisian studio packs an enormous amount of functionality and style into a compact 30 square meters. Light, bright and airy, the apartment has all the necessities and still manages to be very chic and comfortable. Designed by architect Katerina Mijic, every bit of space has a purpose. The entire studio is done in a... 
MORE PICTURES

Linear ROFR House With Amazing Slopes Views

Linear ROFR House With Amazing Slopes Views
At the foothills of a grand mountain range in the Sion region of Switzerland is Ralph Germann’s latest residential project, the ROFR house. The contemporary home’s linear design is inspired by its incredible natural surroundings. The architects imagined the structure to be a wall that acts as a barrier to protect the slopes looming above... 
MORE PICTURES

London Townhouse Done In Contemporary Style

London Townhouse Done In Contemporary Style
The five-storey Powerscroft Road townhouse is situated in the neighbourhood of Clapton and had previously been host to several “unloved” living spaces. A majority of the rooms were plastered in dated 1970s wallpaper and had worn, deep-pile carpet across the floor. Now you can see whitewashed walls, Douglas fir joinery and creamy furnishings appear inside... 
MORE PICTURES

Sequence House Designed As A Fluid Living Space

Sequence House Designed As A Fluid Living Space
Challenged by a compartmentalized apartment and an incredibly long floor plan, Gon Architects has created a light-filled and flowing residence for a single person in Madrid. Located on the third floor of an existing building, the Sequence House was designed around the concept of creating a series of scenographies linked to the basic actions of... 
MORE PICTURES

Contemporary Home That Disappears In The Landscape

Contemporary Home That Disappears In The Landscape
The main goal throughout this entire project was to create a house that blends into its surroundings and disappears into the beautiful landscape. The topography of the land made it pretty easy to achieve that. The house which was named Witklipfontein Eco Lodge is located in Vredefort, South Africa. It was designed and built by... 
MORE PICTURES

Contemporary House Atop An Old Granite Mill

Contemporary House Atop An Old Granite Mill
The stone base of a former mill has been repurposed as a raised plinth for house in Scotland, designed by TAP Architects. The new home – called The Larch Mill on account of its black Siberian larch cladding – is designed to reference this history. Dug into a gently sloping site, the granite mill building... 
MORE PICTURES

Camp O Retreat With Minimal Impact On Nature

Camp O Retreat With Minimal Impact On Nature
New York architect Maria Milans del Bosch has designed a house and studio for herself in the Catskills with interventions that are mindful of the natural setting. The house is called Camp O. The home, which has a long and narrow footprint, is also nestled into a hillside to minimize the impact of construction on... 
MORE PICTURES

Contemporary Home Resembling A TreeHouse

Contemporary Home Resembling A TreeHouse
The two-storey South Yarra House extension in Melbourne was built by AM Architecture. Plants are expected to grow up the sides of this house, which creates a new master bedroom and living spaces for the owners. The aim for South Yarra House is to create a place that is both wonderful to inhabit, and one... 
MORE PICTURES

Bewboc House That Looks Like A Concrete Barrel Vault

Bewboc House That Looks Like A Concrete Barrel Vault
Bewboc House by Fabian Tan is a suburban terrace residence in Kuala Lumpur, malaysia, the form of which resembles a concrete barrel vault. Owned by a young family who requested for a minimal intervention, the project is an addition to an existing corner house, while the brief also included the re-purposing of the living spaces... 
MORE PICTURES

Brooklyn Townhouse In Touch With Nature

Brooklyn Townhouse In Touch With Nature
RES4 recently completed a five-story townhouse for a young family of four in Park Slope, Brooklyn. Living in a city often takes away one’s sense of nature, so the client wanted to establish an indoor-outdoor connection on every floor and it was done properly. The townhouse’s grid-like façade consists of brick and black aluminum, while... 
MORE PICTURES